6.11.2023 bylo zahájeno I. kolo veřejné konzultace k připravované výzvě na zavádění přípojných sítí (backhaul) a  připojení bílých adresních míst k VHCN

Vážení členové pracovní skupiny, 

rádi bychom oznámili, že dnem 6.11.2023 bylo zahájeno I. kolo veřejné konzultace, které bude otevřeno do 14. 1. 2024, více informací je uvedeno na webu https://www.verejnakonzultace.cz/.  

 

MPO vyhlašuje Veřejnou konzultaci, která je nutným krokem před vyhlášením Dotační výzvy OP TAK, která bude otevřená až do roku 2030! 

Stát je nachystaný investovat 6 miliard korun s možností navýšení. 

Veřejná konzultace je nejenom pro určení bílých ZSJ, tj. obcí či částí obcí. Veřejná konzultace má část Backhaul, což je dotační komponenta pro přípojnou síť. 

Soustřeďte se prosím, aby byly vykázané body důvěryhodné (vykázání obce, ve které reálně nemáte pokrytí je nově procesně ošetřené přímo v https://www.verejnakonzultace.cz/verejna-konzultace-2023-i-kolo/postupy/). 

Ve veřejné konzultaci můžete vykázat i nově postavenou infrastrukturu, která nebyla k dispozici v době Sběru dat dle formuláře ART2022. 

Pro informaci také v příloze zasílám dopis, který byl rozeslán všem podnikatelům v elektronických komunikacích do jejich datových schránek. 

A dále Vám také děkujeme za připomínky k samotnému textu VK, které byly v maximálně možné míře zapracovány.

Přihlásit se k odběru novinek

Chcete mít přehled o nových tématech z ICT průmyslu?
Staňte se naším členem a nic vám neunikne!

Stát se členem